EHLA

EHLA (Extremes Hochgeschwindigkeits Laserauftragsschweißen) is een nieuwe variant van lasercladden. Hornet is al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij de ontwikkeling van EHLA door het Fraunhofer ILT (D). Met dit EHLA proces kan de deklaag veel sneller en preciezer worden aangebracht. Per uur brengt de installatie tot 1 m2 materiaal aan op een rotatiesymmetrische component. Met lassnelheden tot wel 500 meter per minuut. Dat is een factor 10 méér dan bij het conventioneel lasercladden.

Kortere doorlooptijd

Een tweede belangrijk verschil is dat de laagdikte slechts 25 µm is  tot maximaal 400 µm. Ook dit draagt bij aan een aanzienlijke korte productiecyclus. Bij conventioneel lasercladden is de minimale laagdikte 400 µm, waarvan een aanzienlijk deel met CNC draaien weer verwijderd wordt. 

Vervanger chroom 6

De eerste toepassingen van EHLA zijn onder andere  te vinden in offshore componenten. Door een Inconel 625 slijtvaste laag aan te brengen, kan in veel toepassingen worden afgezien van een chroom 6 deklaag, met slijtvaste eigenschappen die minstens zo goed zijn, zo niet beter. 

Hybride deklagen

EHLA is nog lang niet uitontwikkeld. Een voorbeeld zijn zogenaamde hybride deklagen: bovenop de corrosiewerende deklaag wordt nog een extreem slijtvaste laag aangebracht. Door de nauwe samenwerking met het Fraunhofer ILT en poederfabrikanten blijft Hornet Laser Cladding betrokken bij toekomstige ontwikkelingen. Dat verzekert klanten dat ze altijd met state of the art lasercladding technologie werken.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op via onderstaande formulier

Contact

Van Hennaertweg 11
2952CA Alblasserdam

Telefoon +31(0)88 024 56 00
E-mail info@hornetlasercladding.com
Scroll naar boven