Laser Cladding

Lasercladden wordt al vele jaren toegepast in de scheepvaart en offshore industrie om metalen componenten te voorzien van een slijtvaste deklaag. Doordat de laser de bovenste laag van het substraat smelt, ontstaat er een atomaire verbinding met de nieuw deklaag. Hierdoor is ondercorrosie bij lasercladden uitgesloten. De nieuwe deklaag kan niet meer los komen van onderlaag. Dat zorgt voor een lange levensduur en maakt dat de laser gecladde componenten veel minder slijtagegevoelig zijn dan zonder deze laag.

Scala metaallegeringen

Met de lasercladding installaties van Hornet Laser Cladding kan een breed scala aan metaallegeringen worden bewerkt, zowel wat betreft het substraat als de aan te brengen toplaag. Een voorwaarde is dat de legeringen in principe lasbaar moeten zijn. In overleg met de klant wordt altijd de beste oplossing gekozen voor de toepassing.

Maatwerk

Hornet Laser Cladding bouwt altijd maatwerksystemen, toegespitst op de toepassing. Dit kan een productielijn zijn voor hydraulische cilinders tot 24 meter lengte maar ook een machine voor het cladden van kleinere, precisiecomponenten. Door de focus op de toepassing te leggen, blinken de installaties van Hornet uit in eenvoud. Dat staat garant voor een gemakkelijke bediening en een lange levensduur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op via onderstaande formulier

Contact

Van Hennaertweg 11
2952CA Alblasserdam

Telefoon +31(0)88 024 56 00
E-mail info@hornetlasercladding.com
Scroll naar boven